POLEDNÍ MENU21 / 2

  • Květáková polévka s libečkem35 Kč
  • Guláš z vepřové plece, houskový knedlík, jarní cibulka120 Kč
  • Čevapčiči, vařený brambor s petrželkou, hořčice, cibule115 Kč
  • Bramborové noky s čerstvým špenátem a smetanou, parmezán110 Kč

Specialita týdne

  • Chili con carne s tortillou, čedarem, koriandrem a dipem ze zakysané smetany159 Kč
MENU NA DALŠÍ DEN
Restaurant view from the brewery.

Pohled z pivovaru do restaurace

DNES NA ČEPU

Vinohradská 11 je nefiltrované, nepasterizované pivo plzeňského typu s bohatou vůní Žateckého poloraného červeňáku. Vyznačuje se nižší střední plností a vysokou pitelností. Naši jedenáctku vaříme z plzeňského a mnichovského sladu, z nichž pivo získává krásně slámovou barvu. Obsah alkoholu 4,2 %.

Vinohradská 12 je premiový zlatavý ležák, který jsme vařili podle těch nejlepších tradic na tři rmuty. K chmelení jsme použili výhradně Žatecký poloraný červeňák, který svými jedinečnými vlastnostmi pivu dodává jemné aroma s vyváženou hořkostí.

Jantarová 13 je spodně kvašený speciál jantarové barvy s vyšší plností, sladovou až mírně karamelovou chutí a střední vyrovnanou hořkostí. Třináctku vaříme z plzeňského a karamelového sladu klasickým dvourmutovým způsobem. Harmonickou chuť piva podtrhává chmelení aromatickým Žateckým poloraným červeňákem v kombinaci s "drsnějším" Premiantem. Obsah alkoholu 5 %.

WEISS 12 je pšeničné svrchně kvašené pivo s 55% pšeničného sladu. Lehce aromatické s jemným nádechem banánů, citrusových plodů a hřebíčku. Chmeleno odrůdami Červeňák a Sládek. Obsah alkoholu 4,8 %.

IPA 14 je světlé svrchně kvašené speciální pivo s jantarovým zabarvením. Pro výrobu používáme slad Pale ale, mnichovský a karamelový. Použitím karamelového sladu jsme i přes vyšší prokvašení dosáhli střední plnosti, kterou harmonicky doplňuje hořkost chmelu Sládek. Pro vyšší aroma a jsme přidali na konci chmelovaru chmely Amarillo a Cascade, které jsme použili také na chmelení za studena. Obsah alkoholu 5,9%.

NAŠE PIVO

  • Vinohradská 11, 0,5 l44 Kč
  • Vinohradská 12, 0,5 l47 Kč
  • Jantarová 13, 0,5 l48 Kč
  • WEISS 12, 0,5 l47 Kč
  • IPA 14, 0,5 l65 Kč

PŘEDKRMY & JÍDLA K PIVU

  • Kachní paštika s brusinkami, mandlemi a cibulovou marmeládou89 Kč
  • Studený roastbeef s hořčičnou omáčkou a okurkou129 Kč
  • Rillettes z vepřového masa s hořčičnou omáčkou85 Kč
  • Škvarková pomazánka ve skleničce, cibulka74 Kč
  • Tlačenka s cibulkou a octem65 Kč
  • Nakládaný hermelín85 Kč
  • Buřty na černém pivu89 Kč
  • Jehněčí klobásky s hořčičným dipem a malým zelným salátem89 Kč
  • Slané pražené mandle (80 g)79 Kč
PET bottles

PET 1L Vinohradské 11° za 82, 12° za 86, 12° Weiss za 86, 13° za 88, APA 12° za 95 Kč a IPA 14° za 115 Kč.

HLAVNÍ CHODY

  • Jelení svíčková, karlovarský knedlík, brusinky239 Kč
  • Hovězí líčka na zázvoru, bramborová kaše s parmezánem219 Kč
  • Smažený řízek z přeštického prasátka s lehkým bramborovým salátem189 Kč
  • Medailonky z vepřové panenky s gorgonzolovou omáčkou, opečené brambory Grenaille se slaninou239 Kč
  • Rolované farmářské kuře marinované v brandy, smetanová bramborová kaše s parmezánem a listovým špenátem189 Kč
  • Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými špalíky239 Kč
  • Bůček na černém pivu s červeným zelím a bramborovými špalíky159 Kč
  • Bramborové špalíky se smetanovým špenátem a česnekem119 Kč
Horní hospoda

Restaurace nahoře

ROZLÉVANÉ VÍNO

  • Alma Cersius bílé, 0,25 l58 Kč
  • Pinot Chardonnay vinařství Sedlák (Morava), 0,25l86 Kč
  • Trebbiano (Itálie), 0,25 l96 Kč
  • Riesling Trocken 2015 (Německo), 0,1l49 Kč
  • Alma Cersius Rouge , 0,25 l58 Kč
  • Cabernet Moravia Sedlák (Morava), 0,25 l82 Kč
  • Tannat merlot (Uruguay), 0,25l88 Kč
  • Sangiovese (Itálie), 0,25 l96 Kč
  • "Roséčko" Zweigeltrebe (Morava), 0,25 l78 Kč

SALÁTY

  • Salát se smaženými kuřecími proužky139 Kč
  • Salát z mladého špenátu a červené řepy, čerstvý kozí sýr, slunečnicová semínka149 Kč
  • Salát s roastbeefem a pikantním česnekovým dresinkem169 Kč

DEZERTY

  • Ovocné knedlíky se šlehanou zakysanou smetanou a máslem65 Kč
  • Čokoládová pěna s višněmi marinovanými v griotce, šlehačka60 Kč
  • Zapečené ovoce s tvarohem a cukrovou krustou60 Kč
Kuchyně

Kuchyně

Downstairs bar

Restaurace dole

PROVOZNÍ

Daniela Stellová, provozní
daniela.stellova@vinohradskypivovar.cz
(+420) 737 506 148