POLEDNÍ MENU20 / 5

  • Silný vývar z hovězího žebra se zeleninou, masem a nudlemi39 Kč
  • Hovězí karabáček na česneku, bramborový knedlík, špenát134 Kč
  • Restovaná kuřecí prsa se zeleninou, zázvorem a jidášovým uchem, rýže basmati 129 Kč
  • Zapečený hermelín s rajčaty a bazalkou, pažitkový brambor, tatarka125 Kč

Specialita týdne

  • Burger s trhaným vepřovým masem, marinovanou červenou cibulkou a BBQ omáčkou, malý zeleninový salát169 Kč
MENU NA DALŠÍ DEN
Restaurant view from the brewery.

Pohled z pivovaru do restaurace

NAŠE PIVO

  • Vinohradská 11, 0,5 l46 Kč
  • Jantarová 13, 0,5 l49 Kč
  • Vinohradská 12, 0,5 l49 Kč
  • APA 12, 0,4 l58 Kč
  • Weiss 1249 Kč

DNES NA ČEPU

Vinohradská 11 je nefiltrované, nepasterizované pivo plzeňského typu s bohatou vůní Žateckého poloraného červeňáku. Vyznačuje se nižší střední plností a vysokou pitelností. Naši jedenáctku vaříme z plzeňského a mnichovského sladu, z nichž pivo získává krásně slámovou barvu. Obsah alkoholu 4,2 %.

Vinohradská 12 je premiový zlatavý ležák, který jsme vařili podle těch nejlepších tradic na tři rmuty. K chmelení jsme použili výhradně Žatecký poloraný červeňák, který svými jedinečnými vlastnostmi pivu dodává jemné aroma s vyváženou hořkostí.

Jantarová 13 je spodně kvašený speciál jantarové barvy s vyšší plností, sladovou až mírně karamelovou chutí a střední vyrovnanou hořkostí. Třináctku vaříme z plzeňského a karamelového sladu klasickým dvourmutovým způsobem. Harmonickou chuť piva podtrhává chmelení aromatickým Žateckým poloraným červeňákem v kombinaci s "drsnějším" Premiantem. Obsah alkoholu 5 %.

APA 12 je světlý, svrchně kvašený speciál s vůní květů a citrusů, kterou pivu dává kombinace amerických chmelů Cascade a Centennial. Pro hořkost jsme zvolili německou odrůdu Magnum. K výrobě jsme použili tři druhy sladu z Čech Bavorska včetně sladu Pale Ale. Obsah alkoholu 4,8%

WEISS 12 je světlé svrchně kvašené pšeničné pivo bavorského typu, s vůní citrusových plodů, banánů a hřebíčku. Pivo je jemně chmeleno odrůdou sládek, pro výrobu jsme použili 55% přeničného sladu. Obsah alkoholu 4,9%.

PŘEDKRMY & JÍDLA K PIVU

  • Kachní paštika s brusinkami, mandlemi a cibulovou marmeládou94 Kč
  • Studený roastbeef s hořčičnou omáčkou a okurkou139 Kč
  • Rillettes z vepřového masa s hořčičnou omáčkou88 Kč
  • Škvarková pomazánka ve skleničce, cibulka79 Kč
  • Tlačenka s cibulkou a octem72 Kč
  • Nakládaný hermelín 86 Kč
  • Jehněčí klobásky s hořčičným dipem a malým zelným salátem95 Kč
  • Marinovaný sleď s červenou cibulkou a hořčičnou omáčkou139 Kč
  • Sušená kachní šunka s karamelizovanými jablky a brusinkami129 Kč

HLAVNÍ CHODY

  • Hovězí žebra sous vide s rozmarýnem a demiglace, restovaná kořenová zelenina a bramborová kaše249 Kč
  • Smažený řízek z přeštického prasátka s lehkým bramborovým salátem189 Kč
  • Medailonky z vepřové panenky s gorgonzolovou omáčkou, opečené brambory Grenaille se slaninou239 Kč
  • Rolované farmářské kuře marinované v brandy, smetanová bramborová kaše s listovým špenátem189 Kč
  • Bůček na černém pivu s červeným zelím a bramborovými špalíky169 Kč
  • Drobnozrnná čočka s kořenovou zeleninou a baby špenátem129 Kč
  • Konfitované kachní stehno s červeným zelím a bramborovými špalíky269 Kč

SALÁTY

  • Salát se smaženými kuřecími proužky149 Kč
  • Salát z mladého špenátu a chřestu, kozí sýr s bílou plísní, slunečnicová semínka165 Kč
  • Salát s roastbeefem a pikantním česnekovým dresinkem169 Kč

DEZERTY

  • Ovocné knedlíky se šlehanou zakysanou smetanou a máslem75 Kč
  • Čokoládová pěna s višněmi marinovanými v griotce, šlehačka65 Kč
  • Cheesecake85 Kč

ROZLÉVANÉ VÍNO

  • Veltlínské zelené, 0,25 l68 Kč
  • Müller Thurgau Geil, 0,1l46 Kč
  • Pinot Chardonnay vinařství Sedlák (Morava), 0,25l86 Kč
  • Trebbiano (Itálie), 0,25 l96 Kč
  • Riesling Trocken 2015 (Německo), 0,1l49 Kč
  • Merlot, 0,25 l68 Kč
  • Cabernet Moravia Sedlák (Morava), 0,25 l82 Kč
  • Sangiovese (Itálie), 0,25 l96 Kč
  • Syrah, 0,1l49 Kč
PET bottles

PET 1L Vinohradské 11 za 85, 12 za 90, 13 za 90 a APA 12 za 125 Kč.

Horní hospoda

Restaurace nahoře

Kuchyně

Kuchyně s dolní restaurací

PROVOZNÍ RESTAURACE

Daniela Stellová, provozní restaurace
daniela.stellova@vinohradskypivovar.cz
(+420) 737 506 148

Sál

Sál s výhledem na tanky